ROBOTIKA / NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti

Uzbudljivo natjecanje iz područja robotike održano je 10.4.2024.g. u Modelarskom centru Kutina pod nazivom “ROBOTIKA / NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti”. Ovo međuškolsko natjecanje okupilo je učenike svi osnovnih škola uključenih u projekt NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti kako bi demonstrirali svoje vještine u programiranju robota Maqueen koristeći Python programski jezik.

Natjecanje je bilo organizirano u obliku ekipnih grupa, pri čemu je svaka škola imala priliku predstaviti se s 2 – 6 natjecatelja. Iako pohađanje radionica robotike nije bilo obavezno, natjecatelji su morali posjedovati određeno znanje iz područja robotike i programiranja u Python jeziku kako bi se uspješno nosili s izazovima natjecanja. Uz učenike, pratnju i podršku pružali su i njihovi učitelji uz pokoju smjernicu tijekom natjecanja.

Po dolasku u prostorije Modelarskog centra Kutina, natjecatelji su imali priliku ponoviti vježbe i odraditi probne zadatke kako bi se pripremili za glavne izazove natjecanja. Sve aktivnosti, uključujući ponavljanje vježbi i izvođenje zadataka, bile su organizirane unutar vremenskog okvira od 60 minuta.

Natjecanje je bilo prilika, ne samo za testiranje postojećih znanja i vještina, već i za poticanje kreativnosti, timskog rada i rješavanja problema. Sudionici su imali priliku pokazati svoju inventivnost i sposobnost rješavanja izazova u području robotike i programiranja.

Modelarski centar Kutina s ponosom je ugostio ovo natjecanje te vjeruje da će ono pridonijeti daljnjem razvoju STEM vještina i promicanju inovativnosti među mladima. Ovakva događanja pružaju važnu platformu za mlade talente da pokažu svoj potencijal i nadamo se da će ih potaknuti na daljnje istraživanje i usavršavanje u području robotike i tehnologije.

Velike pohvale svim učenicima i njihovim učiteljima!

Osvojen plasman po školama:

1. OŠ Vladimira Vidrića – osvojeni bodovi: 75

2. OŠ Stjepana Kefelje – osvojeni bodovi: 73

3. OŠ Zvonimira Franka – osvojeni bodovi: 67

4. OŠ Mate Lovraka – osvojeni bodovi: 65

5. OŠ Banova Jaruga – osvojeni bodovi: 62

OŠ Vladimira Vidrića: Vili Munko, Antun Repinc, Boris Vidiček, učiteljica Marija Velcl
OŠ Stjepana Kefelje: Lovro Grahek, Teon Glavica, Ivor Grahek, učiteljica Ivana Kašner
OŠ Zvonimira Franka: Lukas Hojka, Vjekoslav Ikić, Tin Doležal, Domagoj Krstanović, Ivan Gregurević, Jakov Pavić, učitelj Krešimir Seletković
OŠ Mate Lovraka: Gita Turkalj, Leonardo Lončarić, učiteljica Maja Merhaut Kovačević
OŠ Banova Jaruga: Fran Kosina, Borna Belši, Lura Kos, Ernest Kezić, učiteljica Željka Biro

Pomaknite se na vrh