Umjetna inteligencija – Aktivnost 2.6.

Pet radionica na temu umjetne inteligencije i strojnog učenja uspješno je provedeno od strane Davora Kolara i Mihaela Gudlina, članova Katedre za upravljanje proizvodnjom Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Na radionicama su sudjelovali učenici iz OŠ Stjepana Kefelje, OŠ Vladimira Vidrića, OŠ Mate Lovraka, OŠ Zvonimira Franka te OŠ Banova Jaruga, koji su upoznati s područjem umjetne inteligencije, njezinim svakodnevnim primjenama, te važnosti odgovornog korištenja ove tehnologije.

OŠ Stjepana Kefelje, foto: Goran Šporčić

Učesnici su se upoznali s temeljima umjetne inteligencije, uključujući kako se AI može koristiti za poboljšanje procesa učenja. Raspravljalo se o utjecaju AI-a na društvo te važnosti kritičkog promišljanja o sadržaju stvorenom od strane AI-a.

Cilj radionice bio je ne samo obrazovati, već i inspirirati učenike da kreativno primjenjuju umjetnu inteligenciju u svom svakodnevnom životu i obrazovanju. Očekuje se da će ova radionica potaknuti daljnji interes za AI tehnologiju i njezine potencijale.

Svi sudionici radionice izrazili su pozitivne dojmove, što je dodatan poticaj organizatorima da i u budućnosti kreiraju i provode edukacijske radionice.

Pomaknite se na vrh