Osnovna škola Stjepana Kefelje u šk.god.2023./2024. u projektu NEW STEM KUTINA – ABECEDA budućnosti

Škola je osnovana i započela je s radom 1975. godine. Osnivač škole je Grad Kutina.

Škola nosi ime po učitelju Stjepanu Kefelji iz Kutine koji je u II. svjetskom ratu poginuo kao antifašist.

Osnovna škola Stjepana Kefelje matična je škola koja u svojem sastavu ima i jednu područnu školu u Repušnici.

Školu pohađaju učenici I. do VIII. razreda iz zapadnog dijela Grada Kutine te naselja: Repušnica, Ciglenica i Mikleuška.

Predmetna nastava odvija se u prostorima matične škole, a razredna nastava u prostorima matične i područne škole Repušnica. U PŠ Repušnica svaki je razred od 1.-4. razreda zaseban. 

Škola ukupno broji 451 učenika.

Izvor: http://os-stjepana-kefelje-kt.skole.hr/skola

Povijest i sadašnjost OŠ Stjepana Kefelje bogate su učenjem, radom, stvaranjem. Prenosimo nove fotografije rada vezane za održavanje radionica Modelarskog centra Kutina kroz projekt NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti.

Modelarski centar Kutina provodio je radionice iz robotike, 3D dizajna i printa, rc jedrilica i aviona i upotrebe STEM a u filmskoj umjetnosti. Predavači su: Sebastian Schneider, Hrvoje Koščica uz asistenciju u predavanjima Anđelina Englera. U prošloj školskoj godini održavale su se i radionice robotike za najmlađe učenike škole, koje je provodio Dominik Engler uz asistenciju Anđelina Englera.

Sve navedene radionice imale su za cilj edukaciju učenika kroz navedena područja, pripremu za rad s opremom koju će škola dobiti slijedom Projekta.

Izniman interes učenika i njihovih nastavnika siguran je pokazatelj nastavka učenja i rada. OŠ Stjepana Kefelje poznata je i po svojoj Filmskoj družini od koje smo, nakon održanih radionica, dobivali promotivne spotove.

Nadogradnja znanja iz STEM područja u kojima je OŠ Stjepana Kefelje bila ionako jaka, dala je smjernice za što stručnijom nadogradnjom znanja učenika. Uz svoje učitelje, sigurno će kročiti putem novih obrazovnih tema.

Aktivnost 2.2. Robotika, 3D dizajn, 3D print – robotika

Aktivnost 2.2. Robotika, 3D dizajn, 3D print – 3D dizajn i print

Aktivnost 2.10. Izrada rc jedrilica i aviona

Aktivnost 2.5. Primjena STEM a u filmskoj umjetnosti

Pomaknite se na vrh