AI i strojno učenje

Radionica na temu umjetne inteligencije i njene uloge u obrazovanju uspješno je provedena od strane Davora Kolara i Mihaela Gudlina, članova Katedre za upravljanje proizvodnjom Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Na radionici su sudjelovali učitelji osnovnih škola iz Kutine, koji su imali priliku proširiti svoje znanje o umjetnoj inteligenciji, njezinim svakodnevnim primjenama, te važnosti i izazovima kod njezinog razvoja.

Učesnici su se upoznali s temeljima umjetne inteligencije, uključujući kako se AI može koristiti za poboljšanje procesa učenja i podučavanja. Raspravljalo se o utjecaju AI-a na društvo te važnosti kritičkog promišljanja o sadržaju stvorenom od strane AI-a.

Kroz interaktivne sesije, radionica je ponudila dublji uvid u mogućnosti koje umjetna inteligencija pruža u obrazovnom kontekstu, naglašavajući važnost pripreme mladih umova za buduće tehnološke izazove.

Cilj radionice bio je ne samo obrazovati, već i inspirirati učitelje da kreativno primjenjuju umjetnu inteligenciju u svom svakodnevnom životu i obrazovanju. Očekuje se da će ova radionica potaknuti daljnji interes za AI tehnologiju i njezine potencijale u širem obrazovnom spektru.

Svi sudionici radionice izrazili su pozitivne dojmove, a organizatori se vesele budućim radionicama.

Fotografije: Goran Šporčić, OŠ Stjepana Kefelje

Pomaknite se na vrh