Aktivnost 2.3. Edukacija: Modeliranje i prototipiranje / Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i kutinske osnovne škole

Asistenti i profesori s Katedre za konstruiranje i razvoj proizvoda Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održali su niz radionica na temu izrade modela i prototipa proizvoda pri konstruiranju u pet osnovnih škola na području Kutine i Banove Jaruge.

Na radionicama su sudjelovali učenici viših razreda iz OŠ Stjepana Kefelje, OŠ Vladimira Vidrića, OŠ Mate Lovraka, OŠ Zvonimira Franka te OŠ Banova Jaruga.

Učenici su se upoznali s procesom razvoja proizvoda i konstruiranja, naučili osnove izrade virtualnih 3D modela u programskom paketu SolidWorks te njihovih fizičkih prototipa korištenjem tehnologije aditivne proizvodnje.

Osim što su stekli nove vještine, učenici su dobili uvid u dio aktivnosti kojima se bave članovi Katedre za konstruiranje i razvoj proizvoda. Nadamo se da će odrađene, ali i buduće radionice potaknuti učenike na odabir STEM područja u daljnjem školovanju. Pozitivni dojmovi učenika i predavača ukazuju na upravo takav ishod.

Veselimo se idućim radionicama!

Pomaknite se na vrh