Osnovna škola Mate Lovraka u šk.god.2023./2024. u projektu NEW STEM KUTINA – ABECEDA budućnosti

1920. godine, književnik Mato Lovrak (u sredini) bio je djelatnik naše škole, te smo tako i  dobili ime.

Osnovna škola Mate Lovraka obuhvaća područje sjevernog dijela grada Kutine s prigradskim naseljima ; Katoličke Čaire, Kutinica, Kutinska Slatina, Šartovac, Stupovača, Brinjani i Selište .

U zgradama sjedišta škole ( Crkvena 57 ) izvodi se nastava za učenike od I. do VIII. razreda , a za učenike iz prigradskih naselja od I. do IV. razreda u područnim školama u Kutinskoj Slatini i Stupovači.

Izvor: http://os-mate-lovraka-kt.skole.hr/skola

Modelarski centar Kutina u OŠ Mate Lovraka provodio je radionice iz robotike, 3D dizajna i printa, rc jedrilica i aviona i upotrebe STEM a u filmskoj umjetnosti. Predavači su: Sebastian Schneider, Hrvoje Koščica uz asistenciju na predavanjima Anđelina Englera. U prošloj šk.godini održavale su se i radionice robotike za najmlađe učenike škole, koje je provodio Dominik Engler uz asistenciju Anđelina Englera.

Sve navedene radionice imale su za cilj edukaciju učenika kroz navedena područja, pripremu za rad s opremom koju škola dobiva slijedom Projekta.

Najstarija kutinska škola u sebi krije vrijedne učenike koji su spremno i znatiželjno pohađali navedene radionice. Svakodnevno su se, čim se usvojilo novo znanje i vještine, kovali planovi što se sve može s novim znanjem i opremom. Planova je puno! Ali vrijedni učenici uz podršku svojih učitelja već su dobrano kročili putem realizacije svega planiranoga.

Aktivnost 2.2. Robotika, 3D dizajn, 3D print – robotika
Aktivnost 2.2. Robotika, 3D dizajn, 3D print – 3D
Aktivnost 2.5. Izrada rc jedrilica i aviona
Aktivnost 2.5. Primjena STEM a u filmskoj umjetnosti
Pomaknite se na vrh