Osnovna škola Vladimira Vidrića u šk.god.2023./2024. u projektu NEW STEM KUTINA – ABECEDA budućnosti

Osnovna škola Vladimira Vidrića osnovana je 15. rujna 1964. godine kao Druga osnovna škola. Godinu dana kasnije, 1965. preimenovana je u Osnovnu školu „4. maj” i pod tim imenom djeluje do 1991. godine kada dobiva novo ime – Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina.

Izvor: http://os-vvidrica-kt.skole.hr/povijest

Crticom iz bogate povijesti škole prenosimo nove fotografije rada vezane za održavanje radionica Modelarskog centra Kutina kroz projekt NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti.

Modelarski centar Kutina provodio je radionice iz robotike, 3D dizajna i printa, rc jedrilica i aviona i upotrebe STEM a u filmskoj umjetnosti. Predavači su: Sebastian Schneider, Hrvoje Koščica uz asistenciju u predavanjima Anđelina Englera. U prošloj šk.godini održavale su se i radionice robotike za najmlađe učenike škole, koje je provodio Dominik Engler uz asistenciju Anđelina Englera.

Sve navedene radionice imale su za cilj edukaciju učenika kroz navedena područja, pripremu za rad s opremom koju će škola dobiti slijedom Projekta.
Izniman interes učenika i njihovih nastavnika siguran je pokazatelj nastavka učenja i rada. Nadogradnja znanja iz STEM područja u kojima je OŠ Vladimira Vidrića bila ionako jaka, dala je smjernice za što stručnijom nadogradnjom znanja učenika. A nova znanja, pozivaja na nova znanja! 🙂
Aktivnost 2.2. Robotika, 3D dizajn, 3D print – robotika
Aktivnost 2.2. Robotika, 3D dizajn, 3D print – 3D
Aktivnost 2.5. Primjena STEM a u filmskoj umjetnosti
Aktivnost 2.10. Izrada rc jedrilica i aviona

Galerija fotografija OŠ V.Vidrića i MC Kutina

Pomaknite se na vrh