492.005,69 eura vrijedna oprema kutinskim osnovnim školama

Kao jedan od rezultata Projekta danas je predstavljena jedna od STEM učionica opremljena i modernizirana STEM i drugom opremom. Projektom su se opremile i modernizirale učionice unutar svih 5 kutinskih osnovnih škola u vrijednosti 492.005,69 eura (3.704.064,83 kuna). NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti projekt je ukupne vrijednosti 904.289,78 eura.

 “Vrijednost projekta je prije svega pružanje dodatnih znanja učenicima i nastavnom osoblju, unaprjeđivanje škola sa dodatnom opremom i edukacijama te mi je drago što se u projektu očituje dobra suradnja svih uključenih” rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

 Nabavljena oprema uključuje informatičku opremu (240 računala, 3D printeri, pisači, hologramski projektori, interaktivni ekrani i slično), robotičku oprema (Roboti, VR stanice, dronovi, jedrilice i slično), audiovizualnu oprema (kino projektor laserski, VR naočale, zidno stropno platno, fotoaparati i slično), namještaj, klima uređaje i asistativnu opremu za rad s djecom s posebnim potrebama.

 Učiteljica informatike u OŠ S. Kefelja Sanja Vidalin istaknula je kako su djeca i više nego oduševljena novom opremom koja im olakšava usavršavanje gradiva, ali i brojne izvannastavne aktivnosti.

 Ravnatelj Osnovne škole Stjepana Kefele Ivica Petrović rekao je kako su svi u školi zadovoljni opremom te da mu je drago što se ovim projektom gleda u budućnost, u razvoj STEM područja koje je od iznimna značaja.

 “Cilj Projekta je poboljšane kapaciteta osnovnoškolskog obrazovanja na području Grada Kutine opremanjem STEM učionica, podizanje STEAM vještina 100 učitelja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika i podizanje STEM vještina 600 učenika u 5 osnovnih škola, zajedno s poboljšanjem njihovih sposobnosti u području primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija u odgoju i obrazovanju, razvoju aktivnog građanstva i razvoju poduzetništva” rekla je Ana Marija Benčić, voditeljica projekta.

 Projekt je financiran 100 %-tno bespovratnim sredstvima od čega je 85 % financirano kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021 Islanda, Lihtenštajna i Norveške i 15 % nacionalnog sufinanciranja od Republike Hrvatske u okviru Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“.

 Partneri projekta su Razvojna agencij Mrav, svih 5 kutinskih osnovnih škola, Modelarski centar Kutina, Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb, Učiteljski fakultet Rijeka i Volda – Sveučilište iz Norveške, dok je trajanje projekta do 30. 4. 2024. godine.

Pomaknite se na vrh