Završetak kvalifikacija za Kutinsku matematičku ligu sezona 2022./2023.

U sklopu projekta NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti, u školskoj godini 2022./2023. organizirana je Kutinska matematička liga sezona 2022./2023.

Kutinska matematička liga je natjecanje u matematici koje se odvija kroz pet kola u kojima se natječu učenici od 2. do 8. razreda u svih pet kutinskih osnovnih škola.

Prva dva kola su kvalifikacijska u koja se mogu prijaviti svi učenici koji se žele natjecati. Nakon kvalifikacijskih kola u sljedeća dva kola prolazi 50% najbolje plasiranih učenika iz svake škole prema prosjeku bodova iz kvalifikacijskih kola.

U završno finalno kolo prolaze tri prvoplasirana učenika iz svakog razreda svake škole i još pet učenika prema plasmanu za učenike od 4. do 8. razred, a 10 najbolje plasirani za 2. i 3. razrede.

Za natjecanje se prijavilo više od 350 učenika iz svih 5 kutinskih škola koji su prošli dva pretkola, nakon čega je natjecanje nastavilo 208 učenika, koji su se kvalificirali u ligu.

Nakon dva kola lige, u finalno kolo plasiralo se iz svake škole po tri najbolja učenika po razredu (žuto označeni u tablici). Također, sa zajedničke liste neplasiranih učenika (od 4. mjesta prema dolje) u finale se plasiralo još po pet učenika, osim u konkurenciji 2. i 3. razreda gdje se sa iste liste u finale plasiralo još po 10 učenika (zeleno označeni u tablici).

U finalnom kolu nastupit će 150 učenika, a finalno kolo održat će se 26. travnja 2023. godine.

Broj prijavljenih učenika u kvalifikacijska kola po školama bio je sljedeći:

OŠ Banova Jaruga 56 učenika

OŠ Zvonimira Franka 82 učenika

OŠ Mate Lovraka 62 učenika

OŠ Stjepana Kefelje 83 učenika

OŠ Vladimira Vidrića 62 učenika

Kutinska matematička liga je natjecanje učenika kutinskih osnovnih škola iz matematike osmišljeno u OŠ Stjepana Kefelje u školskoj godini 2016./2017. Tada je bila riječ o pilot projektu natjecanja učenika tadašnjih petih razreda u matematici koja se zvala Matematička liga petaša, a sponzor lige bio je SELK. Dvije godine kasnije, ideja je prenesena na sve razrede (osim prvih), svih pet kutinskih osnovnih škola, pa je pod pokroviteljstvom Centra izvrsnosti, koji djeluje pri Zajednici tehničke kulture, nastalo natjecanje u formatu kakav se održao do danas. 2018./2019. školske godine, dobiveni su prvi pobjednici KML.

2019./2020. Školske godine se u natjecanje uključilo i srednjoškolce. Dvije godine se pauziralo, no ove se školske godine kroz projekt Grada Kutine “New STEM Kutina – ABECEDA budućnosti” provodi Kutinska matematička liga sezona 2022./2023.

Čestitamo svim sudionicima ovogodišnje KML na dosadašnjim postignutim rezultatima i sudjelovanju, te želimo puno uspjeha svim finalistima koji će se 26. travnja natjecati u finalnom kolu.

Pomaknite se na vrh