NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti – predstavljene aktivnosti projekta

Predstavljanje STEM
NEW STEM Kutina na Mreži TV

NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti – predstavljene aktivnosti projekta koje su u tijeku!

U tijeku je provedba aktivnosti projekta “NEW STEM Kutina – ABECEDA budućnosti” u kojem sudjeluje svih 5 kutinskih osnovnih škola, RA Mrav, Učiteljski fakultet Rijeka, Modelarski centar Kutina, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišno učilište Volda (VUC) – javno sveučilište primijenjenih znanosti iz zemlje donatora Norveške.

U sklopu projekta će se ostvariti poboljšanje kapaciteta osnovnoškolskog obrazovanja na području Grada Kutine opremanjem 5 STEM učionica, podizanjem STEAM vještina 100 učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika i 600 učenika u 5 osnovnih škola, zajedno s poboljšanjem njihovih sposobnosti u području primjene informacijsko-komunikacijskih tehnoogija u odgoju i obrazovanju, razvoju aktivnog građanstva te razvoju poduzetništva.

Navedeni ciljevi ostvarit će se provedbom brojnih edukacija, radionica, usavršavanja, terenskih nastava na temu kemije, biologije, robotike, 3D dizajna, umjetne inteligencije te mnogih drugih iz područja STEM-a.

Kako su protekle dosadašnje radionice za učenike i učitelje te kakvi su njihovi dojmovi o aktivnostima kao i što se sve očekuje do kraja projekta pogledajte u prilogu!!

Pomaknite se na vrh